Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[1.9 TDi 1Z] Szarpie gdy jest zimny
#1
Cześć to znowu ja ....
Auto na zimnym silniku szarpie przy przyspieszaniu, pompa była regulowana, wtryski nie leją, do wymiany na pewno mam łożysko oporowe na sprzęgle.
Czy jest taka mozliwość ze szarpie autem bo coś się dzieje ze sprzęgłem ?
Panowie jakieś inne pomysły ? Jakiś przekaźnik, półoś, coś takiego?

SILNIK AHU .... zapomniałem dodać Smile
Odpowiedz
#2
Do wyczyszczenia nastawnik pompy wtryskowej. Polecam najpierw podłączyć pod komputer i zobaczyć, czy nie ma błędu czujnika temperatury paliwa.

W przypadku 1Z sprzęgło nie ma na to szarpanie wpływu.




Aktualnie: Jetta A2 1990 1.6JP -> 1.9 1Z+ | Audi 80 B4 1994 2.0 ABK
Odpowiedz
#3
Jak wyżej Aezmo napisał.
U mnie było to samo, potem szarpał cały czas.




Nie mam dostępu do mapki klubowej.
Nie wniosę danych nowych chętnych.
Odpowiedz
#4
Okazało się że luźny był przewód od wtrysku sterującego, ktoś w kostkę wsadził śrubkę ...
Odpowiedz
#5
(23.08.2017, 18:07:28)Dlugi napisał(a):  Okazało się że luźny był przewód od wtrysku sterującego, ktoś w kostkę wsadził śrubkę ...

To musiał fest ,,szarpać" hehe ; ))
A w 1szym poście napisałeś, że wtryski nie leją więc jak je wyciągałeś do sprawdzenia to nie widziałeś wtedy, że coś jest nie tak z kostką od wtrysku sterującego??




Są samochody dobre, bardzo dobre i VolksWageny Big Grin
Odpowiedz
#6
No właśnie nie, nie zwróciłem na to uwagi ;/

Teraz mam inny problem opisany w nowym poscie ;/
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości