Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Filmy warte grzechu
Całkiem niezły:
http://www.filmweb.pl/film/Loft-2014-618960
Ja polecam, do końca nie wiadomo kto, co i jak. A przecież o to w tym wszystkim chodzi, nie?

BYŁEM:
KP: Walewice 2010, Turawa 2011Sztutowo 2012Kietlice 2013Żerków 2014 
Fanklub: Wiatrołom 2015Młoty 2016Jankowo Dolne 2017Rozewie 2018, Łagów 2019
Odpowiedz

Odpowiedz
Ostatnio obejrzane:

1. Zakazany w Rosji ,,Lewiatan" ukazujący powiązania miejscowych władz: mera, popa, prokuratury i policji w zniszczeniu obywatela,
który od dziada pradziada jest właścicielem gruntów, które są im potrzebne do zbudowania ośrodka wypoczynkowego.
Film rosyjski, bardzo smutny i pokazujący, jak małym bytem jest człowiek dla władzy. Polecam.

2. ,,Marsjanin" - fim Ridleya Scotta, o którego talencie nie trzeba opowiadać. Bardzo, bardzo mi się podobał,
pomimo tego, że szczególnie fanem s-f nie jestem. Ale warto spędzić 2,5h przed tv.

3. ,,Interstellar" - też s-f, ale jak dla mnie średni obraz. Początek obiecujący, jest zagadka, strach, pytanie ocb,
ale drugie pół filmu się wynudziłem, prawie zaziewałem na śmierć. Nie jest zły, ale szału nima. 6/10

4. ostatnia część ,,Igrzysk Śmierci" - Kosogłos 2, czy jakoś tak. bardzo mi się podobała pierwsza część,
ale toto należy omijać szerokim łukiem. Lipa jak dla mnie i film powinien być raczej w wątku ,,Gnioty"

BYŁEM:
Odpowiedz
(12.01.2016, 13:09:51)Herman napisał(a):  2. ,,Marsjanin" - fim Ridleya Scotta, o którego talencie nie trzeba opowiadać. Bardzo, bardzo mi się podobał,
pomimo tego, że szczególnie fanem s-f nie jestem. Ale warto spędzić 2,5h przed tv.

Również to oglądałem. Również mi się podobał. Ciekawy pomysł na film. Chociaż zakończenie bardzo amerykańskie.

Ostatnio odświeżyłem sobie "Podziemny krąg". Film w sam raz dla rewolucjonistów, buntowników i kontestatorów.
Odpowiedz
(12.01.2016, 13:34:44)Corvin napisał(a):  Ostatnio odświeżyłem sobie "Podziemny krąg". Film w sam raz dla rewolucjonistów, buntowników i kontestatorów.
Bardzo fajny film.
Ja osobiście jestem fanem Edwarda Nortona. Gość ma niesamowitą ekspresję, a idealnie pokazał to w filmie:
http://www.filmweb.pl/Wiezien.Nienawisci
Film też powinny obejrzeć wszystkie naziolki, które pod płaszczykiem haseł ,,Bóg Honor Ojczyzna" ukrywają prawdziwe swoje twarze.
Ale to już tak na marginesie.

BYŁEM:
Odpowiedz
Obejrzane ostatnio:

1. ,,Godziny strachu'' z dwoma świetnymi aktorami: Pierce Brosnanem i Gerardem Butlerem.
http://www.filmweb.pl/film/Godziny+strachu-2007-269974
Film nie jest nowy, obejrzałem go w TVN7 ostatnio bodajże i powiem: zarąbisty!
Do końca człowiek jest skołowany, o co kaman. świetny thriller na zimne wieczory. Polecam.

2. ,,Zjawa" z nominowanym do Oscara Leonardo diCaprio. Jeśli tego filmu nie oglądaliście, poprawcie swój błąd ok Najlepiej w kinie.
Sceny surowej natury, zwierząt, do tego coś, czego nigdy w takiej ekspresji nie widziałem ja, ani(wg znawców sztuki filmowej) nikt wcześniej - walka bohatera z niedźwiedzicą, powalają. Po obejrzeniu tego filmu człowiek zadaje sobie pytanie: jak bardzo w tej krainie poświęciła się ekipa filmowa... Dla Ciebie Kasiu i Camelu - obowiązkowy film, ja oglądałem na 42'' tv, ale żałuję, że nie w kinie właśnie. To byłoby coś więcej!
Mam nadzieję, że Leonardo wreszcie zdobędzie Oscara, należy mu się jak psu buda ok

3. ,,Moje córki krowy". Co ja tu będę...film piękny, wzruszający, mocny i prawdziwy.
W rolach głównych Agata Kulesza, Marcin Dorociński i Marian Dziędziel. Czy muszę coś jeszcze tutaj pisać?
http://www.filmweb.pl/film/Moje+c%C3%B3r...015-722780

4. ,,Big short" - bardzo ciekawy film na faktach, ukazujący kryzys finansowy roku 2007 w USA, który przeniósł się do Europy
i jakimś cudem ominął Polskę. Potrafi zniszczyć naiwność widza w temacie ekonomii i tego, na jakich ona podstawach się opiera.
Jeśli macie nerwy na wodzy, obejrzyjcie - ale będziecie w szoku. Właściwie...jakim cudem to wszystko się kręci?!
W rolach głównych Brad Pitt i Christian Bale. Polecam.
http://www.filmweb.pl/film/Big+Short-2015-732548

ps. w sobotę idziemy z Asią obowiązkowo do kina na ,,Pitbulla. Nowe porządki" http://www.filmweb.pl/film/Pitbull.+Nowe...016-747433
Zajawka wygląda obiecująco : http://www.filmweb.pl/video/zwiastun/nr+2-37784

Załączone pliki Miniatury

BYŁEM:
Odpowiedz
Mały odkop Wink
Polecam serial Narcos. Historia Pablo Escobara. W świetnej formie.

[Obrazek: giphy.webp]
Odpowiedz
Właśnie się zastanawiałem nad rozpoczęciem oglądania serialu Narcos. No to jak tak mówisz, to spróbuję ok

Tymczasem oczekuję na jesienne premiery kolejnych sezonów dwóch moich ulubionych seriali : Wikingowie oraz House of cards, a także pełnometrażowego ,,Wołyń" Wojtka Smarzowskiego. To będzie petarda niewątpliwie.

Jeśli chodzi o filmy, które ostatnio oglądałem i polecam:
1. The Italian Job z Dawidem Sutherlandem, Markiem Wahlbergiem, Jasonem Stathamem - 7/10
2. Deadpool - s-f z Ryanem Raynoldsem , film nie z mojej bajki, ale podobała mi się rola Ryana, jego monologi, często skierowane do widza bawią i są świetnym dodatkiem do tej nawalanki. Efekty specjalne - moc. 7/10
3. Dzika droga - niesamowita przemiana Riese Whiterspoon z głupkowatej zazwyczaj bohaterki cukierkowych filmików by USA w dojrzałą aktorkę, która opowiada historię na faktach o kobiecie upadłej, która stoczyła się w odmenty narkotyków, alkoholu, tabunów kochanków po stracie matki. I o jej podnoszeniu się z dna, pokucie i pomyśle na tą pokutę. Dla mnie film super, a zdjęcia natury niesamowite. 8/10
4. Ex machina - jeśli podobał Wam się film Stevena Spielberga pt. AI. Sztuczna Inteligencja z młodym Haleyem Osmentem, ten film też zaakcepetujecie. Film o granicach eksperymentów z robotami, które wyglądając jak ludzie, zachowując się jak oni, lecz całą wiedzę czerpiąc z internetu na bieżąco - potrafią być niebezpieczną bronią przeciw tym, którzy je stworzyli.
7/10

Nie polecam gniota pt. Komisja morderstw, emitowanego juz od czterech odcinków na TVP. Szkoda czasu. Dialogi sztuczne, film bez ikry i emocji. Dla masochistów.

BYŁEM:
Odpowiedz
Jak dla mnie serial kozak.
Bardzo polecam Netflix'a tak w ogóle, jeśli ktoś jest bardzo serialowy.
Abonament niby drogi, ale konto może być współdzielone na parę osób.
Ja na razie testuję za darmo przez miesiąc, a potem wykupuję na allegro - za 13zł mamy dostęp na 90 dni, nie w pełni legalne, ale trzeba sobie radzić Wink

Ja jakoś przez Wikingów nie mogłem przebrnąć. Kiedyś może spróbuję ponownie.

Odpowiedz
Smarzowskiego "Wołyń" zobaczony szeroko oczami otwartymi.
Polecać nie będę, ponieważ uważam, że każdy Polak powinien te obrazy zobaczyć.
Film silnie działa na umysl-jak w zasadzie każdy film Smarzowskiego-w mojej ocenie 9/10.
Dziewięć tylko dlatego, że zawsze można coś poprawić. Ideałów nie ma, ale w tym przypadku jest blisko.

Nie mam dostępu do mapki klubowej.
Nie wniosę danych nowych chętnych.
Odpowiedz
Idę jutro o 14.00. Czuję powoli gęsią skórkę na karku...Twórczość Smarzowskiego ,,nie zostawia jeńców...''

BYŁEM:
Odpowiedz
[Obrazek: ferm.gif]

Jestem po pierwszym odcinku BoJack Horseman, zapowiada się obiecująco

8 powodów dla których warto obejrzeć by jakbyniepaczeć

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości