Kostki od czujników ABS tylnych znajdują się pod tylną kanapą, otwierasz ją i widzisz coś takiego
Schylasz głowę ku dołowi i oczom Twym ukazuje się... ta oto kostka z prawej strony samochodu i z lewej jest identyczna. Są one wciśnięte w zaczp plastikowy. Jednego panca z jednej od spodu, a drugiego z drugiej i pewnym, delikatnym ruchem wysuwasz ją do góry z tego mocowania. Potem łapiesz dwa odstające ,,dźinksy'' ściskasz je i rozdzielasz kostki
A interesuje nas ta... tzw. żeńska której kabel ,,znika'' w podłodze pod kanapą
Następnie gdy mamy ją na wierzchu, łapiemy do ręki miernik uniwersalny (ja mam taki za 7zł ze sklepu elektronicznego) ustawiamy pokrętło na 2000 Ohm i wkładamy końcówki tego miernika do właśnie tej (Żeńskiej) kostki, najlepiej od tyłu

bo od przodu możemy za bardzo rozgiąć piny
Wynik powinien oscylować w okolicy 1kOhma czyli jakiś +/- 1000 Ohm
Operację powtarzasz z drugiej strony, zapinasz kostki, zamykasz kanapę. To tyle jeśli chodzi o tył.
Z przodu zaś nie mam w komorze takich kostek przy ścianie grodziowej zaraz obok kielicha jak kolega wyżej, u mnie najwygodniej jest zdjąć koło no chyba, że dysponujesz podnośnikiem, ja nie mam

z przodu wygląda to tak
Najlepiej jest oczyścić i wydmuchać kostki przed ich wyjęciem.
Kiedy kostki masz już czyste dosuwasz ją mocno do czujnika, naciskasz paluchem tego ,,dźinksa'' i nie za mocnym ruchem delikatnie ruszając na boki wyjmujesz kostkę, i znów miernik do ręki i mierzenie, ale w tym przypadku mierzysz wpinając się bezpośrednio w czujnik, chyba, że masz tak jak kolega wyżej wtedy mierzysz wpinając się w kostkę w komorze silnika