Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Too Many Communications Error To Continue
#1
Witam
Podczas łączenia się VAG-iem z ABS-em wyskakuje taki komunikat:
Too Many Communications Error To Continue
Z Engine łączy się bez problemów
Ktoś wie co jest nie tak ?
Odpowiedz
#2
Witam, prawdopodobnie to wina interfejsu, sam miałem taki problem korzystając z allegrowego taniego interfejsu. Po użyciu porządniejszego problem znikł Smile
Odpowiedz
#3
Latencja zmniejszona? W managerze urządzeń znajdź kabel i parametr 'latency' obniż i powinno banglać.




[Obrazek: giphy.webp]
Odpowiedz
#4
Właśnie wyczytałem,że mam coś z tym "latency" - mam ustawione takie parametry na porcie z którego korzysta " kabel "

[Obrazek: ae792ba8cd8f37d7.png]

i nie wiem,który zmniejszyć i na ile Sad
Odpowiedz
#5
O choroba, 'latency' było chyba w XP. Zmniejsz po prostu co się da, niczego nie zepsujesz, bo zawsze możesz przywrócić stan pierwotny Wink




[Obrazek: giphy.webp]
Odpowiedz
#6
Jak widać jest Bufor odbioru ustawiony na 14
oraz Bufor transmisji ustawiony na 16
Co zmniejszyć i na ile ?
Odpowiedz
#7
A, ja pisałem o podstawowym oknie. Nie wiem silver644, musisz sam popróbować, komputer Ci nie wybuchnie Wink




[Obrazek: giphy.webp]
Odpowiedz
#8
To raczej nic nie da Sad Próbowaliśmy to zrobić u mnie na zlocie w Wiatrołomie i niestety nie przyniosło żadnego skutku tak więc obawiam się, że wina interfejsu Sad

P.S. Silver używasz VAG COM na windowsie nowszym od XP ? Czy innym programem się posługujesz ?
Odpowiedz
#9
VirtualBox lub Windows Virtual PC
Odpowiedz
#10
VirtualBoxa znam :-)
Dzięki za odpowiedź Smile
Odpowiedz
#11
latency to te okno z wartością 9600. Dane są ustawione prawidłowo, więc powinien chodzić. Ja bym proponował zmianę programu, ew kabla.




[Obrazek: 18oa6nZ4LjzZ9momZL2Kjo0Pmj5sNJz_c=w1597-h807-iv1]
Odpowiedz
#12
Znalezione Big Grin
Na innym lapku i kablu łączy się bez problemu
Więc kabel lub program mam do kitu cry2
Dziękuję Wam za pomoc upup
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Edit
Metodą prób i błędów problem rozwiązałem sam Big Grin
Okazało się,że szukałem nie tutaj gdzie trzeba wysmiewa
Otóż jak ktoś ma Win 7 i potrzebuje XP to są do tego programy - VirtualBox lub Windows Virtual PC - tzw.Wirtualne maszyny,żeby tam zainstalować XP .
I jeśli już mamy XP to wchodzimy kolejno
Panel sterowania >> System >> Sprzęt >> Menedżer urządzeń >> Wybieramy Porty ( COM i LPT ) >> i tam jest prędkość transmisji,którą zmieniamy z 16 na 2 i zapisujemy .
Po tym zabiegu kabel łączy się z autem bez problemu z czym się chce upup
A ja szukałem w Win 7 wall
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości