Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[1.9 TDi 1Z] Wolno się nagrzewa
(14.12.2016, 0:34:55)Pietro napisał(a):  A co masz na myśli, że wolno się nagrzewa?
Po wymianie termostatu też wolno się nagrzewa czy normalnie łapie 90°C, ale wieje chłodem?

Wolno się nagrzewa, ale już od ok. 70 st. leci ciepławe powietrze. Temperaturę osiąga prawidłową po wymianie termostatu, ale zanim osiągnie 90 st. to muszę zrobić ok. 15 km przy dzisiejszej temp. ok. 0 st. C
Odpowiedz
A jak jedziesz to masz ogrzewanie na full zanim płyn chłodniczy osiągnie 90 stopni? Może go wychładzasz zanim zdąży się nagrzać. No chyba, że masz ogrzewanie na ,,zero", a płyn chłodniczy dalej przez 15km nie chce się nagrzać, to coś jest nie tak.

Są samochody dobre, bardzo dobre i VolksWageny Big Grin
Odpowiedz
Ogrzewanie mam na połowie. Dopiero jak temperatura trochę podskoczy to lekko podkręcam.
A co do tego oklejania sterownic (oglądałem filmik z linku) to kiedyś rozebrałem całą tą konstrukcję w B3 i okazało się że nagrzewnica cieknie. Niestety już tego nie dałem rady poskładać i sprzedałem auto gdyż wyjeżdżałem za granicę. Teraz nawet nie mam ku temu warunków. Auto na osiedlowym parkingu pod blokiem.
Odpowiedz
Pod domem 6 godzin roboty z przerwą na obiad i na zdrowie - raptem małe wiaderko śrub

Odpowiedz
Jakie 6? Zrobiłeś ze mną w 4 z przerwą na obiad Smile

Nie mam dostępu do mapki klubowej.
Nie wniosę danych nowych chętnych.
Odpowiedz
Już zostawię tak jak jest. Ważne, że w ogóle jest ciepły nadmuch.
Odpowiedz
I po ciepłym nadmuchu. Już nawet przy rozgrzanym silniku do 80-90 st.C leci najwyżej letnie powietrze. Chyba te sterownice już całkiem podziurawiło...
Odpowiedz
A ja zrobiłem reanimację klapek w lecie i teraz już po 2 minutach pracy silnika na postoju zaczyna lecieć ciepłe powietrze  Big Grin
Odpowiedz
Zostało Ci Ronaldo09 zerwać deskę i okleić klapy Wink

Odpowiedz
Robiąc to samemu, oszczędzasz 400-500 zeta, bo takie są ceny zdjęcia i założenia dechy.

BYŁEM:
KP: Walewice 2010, Turawa 2011Sztutowo 2012Kietlice 2013Żerków 2014 
Fanklub: Wiatrołom 2015Młoty 2016Jankowo Dolne 2017Rozewie 2018, Łagów 2019
Odpowiedz
Nie wiem, na razie liczę na łagodną zimę. Ale chyba ta robota mnie nie ominie.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości